Sitemap Aankoop Informatie
- Vragen
- Bieden
- In de huidige overspannen markt van Amsterdam en omstreken wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van het fenomeen 'bieden per inschrijving'. Hierbij ontstaat er geen onderhandelingspositie. Wat is dan de toegevoegde waarde van als ik jullie inschakel voor de bieding? Het is tenslotte gewoon een mailtje met een redelijk standaard tekst, waarbij de inhoud (vraagprijs en voorwaarden) met name van belang is en de afzender minder.Ik hoor het graag!
- Ik ben geïnteresseerd in een woning waarvan de makelaar zegt dat ze geen bezichtigingen meer inplannen bij een woning, door de grote animo staan er al vele bezichtigingen ingepland.Mijn vraag is hoe jullie het aan zouden pakken als ik toch een kans op deze woning wil maken?Hartelijke groet, Robert
- Is een bod een bindende overeenkomst?
- Wij gaan een woning bezichtigen dat te koop staat onder Verkoop door inschrijving. Hoe gaan we te werk? Bieden we de vraagprijs, bieden we hoger, welke voorwaarden worden er vaak ingevuld en met welke kunnen we uitblinken. Welke trucjes zijn hiervoor?
- Wat is een normale termijn wanneer je een reactie op het gegeven bod krijgt?
- Vereniging van Eigenaren
- Onderhandelen
- Hoe kan je de gunfactor hebben ten opzichte van mensen die zonder voorbehoud van financiering bieden?
- Ik lees dat jullie adviseren geen kosten te maken vóór het onderhandelen, en een bouwkundige / taxateur in te schakelen na de onderhandelingen.Hoe voorkom ik dat een andere koper de woning koopt in de tussentijd dat ik een bouwkundige / taxateur inschakel? Is het bijvoorbeeld aan te raden de woning in de tussentijd onder optie te laten plaatsen, of hebben jullie ander advies?
- Is het gunstig om wanneer je tot een overeenkomst komt voor de aankoop van een woning de verkoopmakelaar in te huren voor de verkoop van jouw huidige woning? Of is het gunstiger om een andere verkoopmakelaar in te schakelen wegens belangenverstrengeling? Het lijkt mij namelijk dat een verkoopmakelaar meer gemotiveerd is om ook jouw woning te verkopen, zodat de koop van de andere woning ook door gaat. Of is dit eigenlijk niet zo aan de orde wegens de bankgarantie?
- Is het in de onderhandeling wel of niet slim om te vertellen dat je weet voor hoeveel het huis is aangekocht? Wij hebben een huis op het oog dat 3 jaar geleden gekocht is, en de eigenaresse vraagt nu 25.000 euro meer dan zij destijds heeft betaald. Is dat reëel?
- Waarom moet je eerst onderhandelen over de prijs en daarna pas de taxatie en het bouwkundig onderzoek laten doen? Onder welke voorwaarden kun je dan weer om de tafel over de verkoopprijs als de verkoopprijs al overeengekomen is?
- Notaris
- Op welk moment moet je de kosten koper betalen?
- Welke offerte moet ik kiezen bij de notaris: leveringsakte offerte of hypotheekakte offerte of allebei?
- Als ik een huis op het oog heb en heb een bod gedaan. En die wordt geaccepteerd, binnen welke tijd moet ik dan mijn kosten koper betalen?
- Een van de ontbindende voorwaarden die ik in mijn bod heb gezet is de bouwkundige keuring. Intussen zijn we dichtbij bij een (mondeling) akkoord. De verkoopmakelaar zegt dat ze de bouwkundige keuring niet in de koopovereenkomst willen zetten, maar dat ik de keuring gewoon van te voren moet doen en niets moet tekenen als hier iets uitkomt. Wat zou de reden zijn dat de verkopende partij deze ontbindende voorwaarde niet op papier wil hebben?
- Waar zit het prijsverschil in bij verschillende notarissen?
- Bezichtigen
- Is het verstandig om al een aankoopmakelaar in te schakelen bij een eerste bezichtiging of pas als er hierna nog steeds serieuze interesse is naar de woning?
- Wij hadden een woning op het oog in Roosendaal. Deze is afgelopen vrijdag op Funda gekomen. Wij hebben direct zaterdagochtend gemaild en vanochtend contact opgenomen met de makelaar. Er zijn al meer dan 60 geinteresseerden. Eigenlijk werden we beleefd gezegd, dat we buiten de boot vallen. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?
- Mijn budget is nu duidelijk. Is het verstandig om nu al een aankoopmakelaar in te schakelen of kan ik al bezichtigingen doen?
- Ik ga een woning bekijken die in de verkoop staat in Arnhem. Nu zie ik als ik huizenprijzen bekijk etc. dat hier al staat:"GERESERVEERD €300.000,-" - 25-08-2018 Wat betekent dit exact? Kan ik hier uit opmaken dat iemand al een bod heeft gedaan? Aangezien ze aan hebben gegeven dat het op inschrijving gaat en ze morgen en zaterdag nog diverse kopers laten komen, ben ik zeer nieuwsgierig. En weet ik dus ook als er al een bod van 3K ligt, wat mij te doen staat qua bieding.
- Wij hebben a.s. maandag een bezichtiging gepland bij een woning die sinds vandaag te koop staat. Aangezien er in deze regio heel weinig te koop staat verwachten we dat er veel animo voor is. Het huis is niet helemaal onbekend voor ons, is het verstandig om alvast een aankoopmakelaar mee te nemen tijdens de bezichtiging?
- Vanaf-prijs
- Een bieden vanaf prijs bij een huis, hoe moet ik dat zien? Is dat een trucje, of kan je daar ook onder bieden? Hoe gaan jullie daarmee om in een onderhandeling?
- In jullie bezichtigingstips schrijven jullie dat het beter is om niet TE enthousiast te zijn. Als je kijkt naar de snelle verkoopcijfers momenteel, wat adviseren jullie nu als je een huis heel graag wil? Om DE kandidaat te zijn uit de 15 bezichtigingen?
- Na de 1e bezichtiging wilde ik een 2e keer kijken. Er werd gezegd dat ik gelijk mijn uiterste bod moest doen. Ik voel de druk en ik heb niks kunnen onderzoeken. Is dit normaal?
- Als bij een vanaf prijs geboden wordt terwijl je één kans krijgt met een bod plaatsen, en je krijgt vervolgens de woning toegewezen, zit je dan wettelijk al aan kosten / verplichtingen vast, of is dit pas na tekenen contract + 3 dagen?
- Ik wil een woning bekijken die aangeboden wordt voor een bieden vanaf prijs. Is dit dan ook de bodemprijs voor de aanbieder? Ik weet dat de woning recent in een veiling is aangekocht en ooit een lagere vraagprijs had.
- Makelaar
- Wij zijn ons, na een periode van goed oriënteren, aan het richten op het vinden van ons toekomstige huis. We ervaren echter dat er veel meer vraag dan aanbod is, waardoor er weinig onderhandelruimte is.We vragen ons af wat de onderhandelmakelaar in deze tijd voor succesvolle onderhandelingen heeft en of het op dit moment dus zinvol is om met een onderhandelmakelaar in zee te gaan.
- Mijn man en ik gaan een woning bezichtigen. Ze willen deze woning verkopen zonder verkoopmakelaar. Vanaf € 245.000 mag er geboden worden en degene met de beste voorwaarden krijgt het huis, als er belangstelling voor is. Wij worden daar een beetje onrustig van. Is het wel een goed plan om een woning te kopen zonder verkoopmakelaar? Hoe gaat dit in zijn werk?
- Ik ga kijken bij een huis waar de eigenaren geen makelaar in de hand genomen hebben om het te verkopen. Ze hebben het enkel laten taxeren en baseren daar hun vraagprijs op. Is het verstandig om daar wat mee te gaan doen? En waar moet ik op letten?
- Ik ga mijn huis te koop zetten via een makelaar. Nu zie ik bij deze makelaar een woning die mijn interesse heeft gewekt. Is dit verstandig of moet ik mijn woning via een andere makelaar aanbieden?
- Heb ik ook een aankoopmakelaar nodig bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Wij hebben een aantal projecten op het oog en bij de laatste zijn we helaas uitgeloot. Hoe verhoog ik de kans op een inloting?
- Ontbindende voorwaarden
- Wanneer kan je aangeven dat je een bouwkundige keuring wil doen? Doe je dit na het tekenen van her “voorlopige” koopakte of nadat het bod geaccepteerd is. Wanneer en hoe geef je dat aan?
- De fundering van de woning die ik op het oog heb moet waarschijnlijk hersteld worden. Welke stappen zijn verstandig om te doorlopen voordat je op het huis wilt bieden?
- Wij zijn bezig met het controleren van het voorlopige koopcontract. Nu heeft de verkopende partij ontbindende voorwaarden in ons koopcontract opgenomen (financiële en bouwtechnische voorbehoud bij de aankoop van hun nieuwe woning). Is het gebruikelijk dat de verkopende partij deze voorwaarden mag opnemen in dit koopcontract? Wij hebben zelf geen voorbehouden namelijk en zijn bang dat de verkopende partij alsnog van de koop gaat afzien.
- We hebben een bod gedaan met ontbindende voorwaarden (financiën, bouwkundige keuring en verkoop eigen huis). Nu moeten we een keuze maken of we met de No Risk clausule in zee gaan van NVM, of niet. Hierbij wordt ook een overbruggingshypotheek genoemd. Wat is het en wat kunnen we het beste ertegen doen?
- Als ik het voorlopig koop contract teken met onder voorbehoud van financiering en onder voorbehoud van bouwtechnische keuring mits hier geen hogere kosten dan 500 euro uit komen. Moet ik die bouwtechnische keuring binnen een bepaalde tijd laten doen? Want wil eigenlijk eerst zeker weten of de geldverstrekker mij het geld wilt lenen.
- Taxatie
- In de grote steden wordt tegenwoordig met enige regelmaat (fors) boven de vraagprijs geboden. Hoe zit het met de taxatie? Komt het vaak voor dat de woning niet getaxeerd kan worden voor het bedrag dat is overboden?
- Hallo, mijn bod is geaccepteerd en ik ben van plan om morgen de koopovereenkomst te tekenen maar maak mij een beetje zorgen om de taxatie (voor de hypotheek). Het is namelijk zo dat ik boven de vraagprijs heb geboden. Hoe 'normaal' is het dat de taxateur de hogere prijs die ik ervoor wil betalen in zijn taxatierapport schrijft?
- Beste Onderhandelmakelaar. Wij zijn mogelijk geintereseerd in een huis waarbij we het wel nodig achten een verbouwing te doen. Wij zijn niet heel bekend met het proces van verbouwing in je hypotheek, maar volgens mij bepaald de taxateur de huidige waarde en de toekomstige waarde en kun je op basis daarvan je hypotheek verhogen (binnen ons budget dat we zouden kunnen krijgen bij de bank). Is mijn verhaal correct, of mist er iets. Daarnaast vroeg ik me af of in jullie tarief van de taxateur ook deze beoordeling mee wordt genomen. Dus de taxatie van de meerwaarde na een eventuele verbouwing.
- Hoe kan ik het best zoeken naar een goede taxateur voor de aankoop van ons eerste huis?
- Kunt u mij vertellen hoe ik aan de marktwaarde van een woning kom?
- Hypotheek
- Wanneer zou je de financiële check moeten doen om aan te tonen wat je qua hypotheek aankan? De verklaringen zijn namelijk maar 3 maanden geldig.
- Hoe kan ik er voor zorgen dat ik bewijs heb dat ik het geld kan lenen zodat ik meer kans heb dat verkopers mij kiezen?
- Ik wil een huis kopen dat pas 1 mei beschikbaar is, per wanneer gaat dan de hypotheek in? En hoe toon ik dan al aan dat ik de hypotheek rond krijg?
- Vandaag hebben we een huis bezichtigd. Na bezichtiging zijn we nog steeds enthousiast. Echter, de hypotheekadviseur is nog druk bezig. Dus of we financieel compleet rond zouden zijn kan ik nog niet zeggen. Is het handig wel al te gaan achterhalen welk biedsysteem er wordt gebruikt? Of ben ik dan te snel na onze bezichtiging? De waarborgsom die voor de overdracht al voldaan moet zijn. Die 10% heb ik niet in eigen vermogen / eigen inbreng. Hoe wordt dit dan opgelost? Omdat ik de waarborgsom niet uit eigen geld kan betalen?
- Sinds 1 januari 2018 is er een wijziging doorgevoerd die bepaalt dat kosten koper niet gefinancierd mogen worden. Hoe zou dan de ontbindende voorwaarde tav de financiering er formeel moeten uitzien ?
- Bouwkundige keuring
- Ik ben geïnteresseerd in een huis uit 1980, beton casco, dat veel achterstallig onderhoud heeft. De makelaar heeft een bouw inspectie laten doen. Daar komt een flink bedrag aan onkosten uit voor directe reparaties aan kozijnen, nieuwe bedekking (deels)plat dak, voegwerk etc. Hoe betrouwbaar is zo’n bouwkeuring door een extern bureau in naam van de koper en kan ik ervan uit gaan dat de beraamde kosten realistisch zijn of zijn ze in werkelijkheid nog hoger?
- Wat is de reden om eerst een voorlopig koopcontract te tekenen met ontbindende voorwaarden? Waarom niet eerst een bouwkundige keuring en dan pas tekenen?
- Hallo! Is het normaal om de verkopende partij het bouwkundige rapport vragen van de koper? Wat is de nut van het bouwkundige rapport voor de verkoper? Waarvoor kunnen ze het rapport gebruiken? Het verkoopcontract is niet ontbonden en ik heb voor het rapport betaald.
- In de Randstad worden woningen aangeboden waarbij een ouderdomsclausule geldt. Ik vind dat maar niets. Is er een manier om hier onderuit te komen of is het het waard om een bouwkundige keuring te doen? Het zijn doorgaans de woningen die langer in de verkoop blijven staan.
- Als je een woning op het oogt hebt en je laat vooraf aan de koop een bouwtechnische keuring doen. 1) Er blijkt opeens meer aan de hand te zijn met de woning, kan je dan weer verder onderhandelen met de verkopende makelaar? 2) Wat als je na aanschaf van de woning toch gebreken ziet die de bouwtechnische keurder niet heeft gezien. Moet je dit dan zelf oplossen (a.k.a betalen), moet de verkoper dat dan betalen of moet je samen met de verkoper overleggen en samen voor een oplossing zorgen?
- Erfpacht
- Ik zie soms huizen met 'erfpacht is afgekocht tot 2038'. Wat betekent dit? Moet ik de erfpacht betalen of juist na deze datum? Als ik dit niet hoef te betalen, kan dit dan ook uit de hypotheek blijven?
- Waar moet ik rekening mee houden als er eeuwig durende erfpacht aanwezig is? En wat doet dit met de waarde van mijn te kopen perceel?
- We zagen dit stukje tekst bij een woning staan. Wat houdt het in en specifiek het erfpachttijdvak."- Woning staat op erfpacht grond, Einde erfpachttijdvak: 30-09-2026, erfpachtcanon per jaar bedraagt op 31 december 2016: € 2.580,90, de erfpacht kan volledig worden afgekocht voor een afkoopsom van totaal: € 73.999,99 geldig in 2018. "
- Is het verstandig is om een woning te kopen waarvan erfpacht tot maar 2024 is afgekocht?
- Wat houdt erfpacht in?
- Na de prijsovereenkomst
- Wat gebeurt er op de dag van de overdracht?
- In ons voorlopig koopcontract zijn 2 artikelen opgenomen die vragen bij ons oproepen of dit niet heel nadelig voor ons is: 2.2. Indien de overdrachtsbelasting voor rekening van koper komt en de heffingsgrondslag wordt verminderd door toepassing van artikel 13 Wet op belastingen van rechtsverkeer (WBR), zal koper aan verkoper wel/niet uitkeren het verschil tussen enerzijds de overdrachtsbelasting die zonder toepassing van artikel 13 WBR verschuldigd zou zijn en anderzijds de werkelijk verschuldigde overdrachtsbelasting (hierna te noemen: 'art. 13-verschil'). Indien het art. 13-verschil aan verkoper wordt uitgekeerd, dan zal koper daarover (ook) overdrachtsbelasting verschuldigd zijn. Partijen spreken af dat de over het art. 13-verschil verschuldigde overdrachtsbelasting in mindering wordt gebracht op het aan verkoper uit te keren art. 13-verschil. Hiermee wordt bewerkstelligd dat het totaalbedrag dat koper betaalt aan overdrachtsbelasting vermeerderd met het aan verkoper uit te keren art. 13-verschil gelijk zal zijn aan het bedrag dat koper aan overdrachtsbelasting verschuldigd zou zijn geweest zonder toepassing van artikel 13 WBR. Indien partijen overeenkomen dat het genoemde verschil aan verkoper wordt uitgekeerd zal dit via de notaris gelijktijdig met de betaling van de koopsom plaatsvinden. artikel 22 Nadere afspraken Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht en die verband houden met de aflossing van overbruggingsleningen en/of aflossing en doorhaling van verkopers hypothek(en)en/of beslagen die op het verkochte rust(en),meer bedragen dan: - € 25,- per telefonische overboeking; - € 175,-* per akte van gehele doorhaling inclusief opvragen van een aflosnota; - € 200,-* per akte van gedeeltelijke doorhaling inclusief opvragen van een aflosnota (alle bedragen zijn inclusief BTW en de twee laatstgenoemde bedragen tevens inclusief kadastraal recht), dan zal de koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper. Dit artikel is tevens van toepassing indien er administratiekosten, kantoorkosten en/of beheerkosten in rekening gebracht worden. Genoemde kosten zijn gebaseerd op bedragen zoals die algemeen en redelijkerwijs door notarissen bij een verkopende partij in rekening worden gebracht voor de betreffende verrichtingen. Indien de door de koper aangewezen notaris voor de betreffende verrichtingen meer aan kosten in rekening brengt dan genoemde bedragen, komt het meerdere voor rekening en risico van koper. * (kosten van inschrijving ad € 50,- (wordt niet belast met BTW) niet inbegrepen).Bij artikel 2.2: Waarom krijgt de tegenpartij het geld wanneer toch blijkt dat ik minder overdrachtsbelasting moet betalen? Waarom krijgen wij dan niet dat geld? Bij artikel 22: Houdt dit in dat waarschijnlijk wij als koper veel meer moeten bijdragen aan de notaris? En is dit gebruikelijk? Daarnaast staat in het contract onder artikel 6.11 dat de woning is nagemeten conform de NEN 2580 richtlijnen. Dit is alleen niet gebeurd omdat we onderhands het huis hebben gekocht. Wij vinden dit niet heel erg, maar is het later wanneer wij het huis weer verkopen nadelig voor ons dat dit niet gebeurd is of in andere zin nadelig voor ons? Alvast bedankt voor uw moeite en reactie!Met vriendelijke groeten,Renske Riedhorst
- Wanneer zit je officieel aan een woning vast, dat je ook daadwerkelijk iets (ook al is het tien procent) moet betalen?
- Zijn er nog bijzonderheden waar rekening mee moet worden gehouden als een huis particulier wordt verkocht?
- Wij hebben een akkoord van ons bod. Wat is nu vanuit ons de eerst volgende zet? Zij willen dat wij zo snel mogelijk het koopcontract tekenen. Wat moeten we daarvoor nog doen en waar moeten we op letten bij zo'n koopcontract?
- Vraagprijs
- Omdat wij geen eigen geld kunnen inleggen, vraag ik mij af of er een verschil zit tussen de vraagprijs en woningwaarde uit het kadaster en de taxatiewaarde. Ik vraag dit ivm het eventuele overbieden en zodat we niet enorm veel risico lopen als de taxatie lager uitvalt dan wat wij eventueel willen bieden.
- Weet u een mogelijkheid om te controleren voor welk bedrag een bepaalde woning is verkocht (dus niet de vraagprijs, maar de verkoopprijs)? Ik ben namelijk geïnteresseerd in een woning en een identieke buur-woning is recent verkocht (maar waarschijnlijk overboden en ik ben benieuwd voor hoeveel).
- zou er op een nieuwbouwwoning ook nog wat te onderhandelen vallen?
- Hallo,Wij vroegen ons af of de huidige vraagprijzen rondom Amsterdam/Utrecht nog wel representatief zijn voor de daadwerkelijke verkoopprijs. Je hoort namelijk veel verhalen dat huizen verkocht worden boven de vraagprijs (dit horen we ook vaak tijdens een bezichtiging), maar we vragen ons af of dat niet gewoon een trucje is.
- Ik heb interesse in een pand. De vraagprijs ligt 10% onder de vraagprijs van de laatste 10 jaar. Wat kan ik daaruit winnen?
- Verkopen
- Is het interessant om zonnepanelen te plaatsen en daarmee de verkoopwaarde van de woning te verhogen?
- Ruim een week geleden hebben wij met 3 makelaars een vrijblijvend gesprek gehad over hun werkwijze, een goede vraagprijs voor ons huis en hun kosten. Tevens hebben wij gevraagd of er binnenkort bij hun nog interessante huizen in verkoop zouden komen. Nu heeft een makelaar contact met ons opgenomen omdat hij een mogelijke koper heeft voor ons huis. Het voelt voor ons vroeg aangezien wij eerst dachten aan kopen van een huis en dan ons eigen huis in de verkoop te zetten. Wij hebben namelijk een zeer courant huis, ideaal voor starters op een mooie locatie. Is het verstandig om het gesprek aan te gaan? Wat zijn mogelijke adders onder het gras? Waarschijnlijk kennen jullie de addertjes... Hoe zit het met de kosten die wij aan de makelaar dan dienen te betalen?
- Is het aan te raden eerst mijn huidige woning te verkopen alvorens over te gaan tot aankoop van een nieuwe woning? Ik wil absoluut niet met dubbele lasten komen te zitten...
- WOZ-waarde
- Vandaag heb ik een woning bezichtigd in Rotterdam en de eerste bezichtiging verliep positief. Nu willen we graag een tweede keer gaan bezichtigen. Is het goed om nu iets te doen/al iets aan te geven of te wachten tot na de tweede bezichtiging? De WOZ waarde van de woning (1-1-2017; later is niet beschikbaar) is € 183.000. De vraagprijs is € 310.000. In hoeverre kom je bij een dergelijke woning in de knoop met hypothecaire financiering?
- Beste makelaar, het huis dat wij op het oog hebben heeft een woz waarde van 244.000 euro, dat is inclusief een grote moderne landbouwschuur, die niet bij de verkoop in zit. Nu is de vraagprijs 649.000 euro. Hoe kan dat zo ver uit elkaar liggen, en klopt dat wel?
- Kun je nagaan wat de WOZ-waarde van een woning is?
- Waarom zie ik nu vele woningen in de vraagprijsklasse van 350-500k met een 30-40% lagere WOZ-waarde en niet bijvoorbeeld 10%?
- De Onderhandelmakelaar
- Oriënteren
- Wat zijn handige zoekmethodes voor het vinden van huizen buiten Funda om?
- Hoe serieus kun je de geschatte woningwaarde op huispedia nemen?
- De laatste tijd verschijnen er erg weinig huizen te koop. Is dat gebruikelijk in deze tijd van het jaar (misschien wachten verkopers op de lente)? Of ligt het ergens anders aan?
- Wij zijn aan het kijken voor een koopwoning. Nu kwamen we bij een woning onderstaande opmerking tegen: "Vraagprijs is messcherpe richtprijs." Wat bedoelt men hier mee?
- Bij een woningaanbod staan bij het kopje bijzonderheden de volgende opmerkingen: - Niet bewoningsclausule van toepassing - Ouderdomsclausule van toepassing. Weet u wat deze opmerkingen betekenen? Heeft u meer informatie over deze clausules?
- Verbouwen
- We hebben een leuk huis gezien. Maar dat is wel een opknapper..in principe moet alles gedaan worden.. keuken, badkamer, zolder renoveren, uitbouw, kozijnen en dubbele beglazing boven. Nu vinden wij de vraag prijs aan de hoge kant. Het huis staat nog niet op Funda, maar met de ruimtes die het biedt voor ons samengesteld gezin zijn we wel enthousiast. We zouden graag een goede inschatting willen hebben van de de verbouwkosten om zo een goed en niet te hoog bod neer te kunnen leggen. Wat kun je ons adviseren?
- Wij hebben afgelopen lente een huis gekocht.Nu hebben wij bijna de verbouwing achter de rug en hebben wij de nodige vergunningen gekregen. Echter hebben wij opgemerkt dat onze m2 op de bouwtekeningen van de gemeente kleiner is dan in het NEN rapport staat. Het verschil is 8m2 wat een aanzienlijk verschil is. Kan het zo zijn dat de oppervlakte van de bouwtekeningen anders is berekend dan de oppervlakte van het NEN rapport?
- Bieden