Vraag

Wij hebben gisteren een woning bezocht en zijn erg enthousiast. Nu zouden wij graag een tweede bezichtiging in willen plannen, alleen weten wij niet of het normaal is om de volgende dag de makelaar alweer te bellen voor een 2e afspraak. Ik heb het idee dat je dan te snel laat zien dat je de woning te graag wilt. We willen echter pas een bod doen na een tweede bezichtiging met een aannemer en we willen ook niet te laat zijn met 2e bezichtiging ivm mogelijk meer geïnteresseerden. Hoe denken jullie hierover?

Antwoord

Als je na de eerste bezichtiging al zeker bent dat je de woning wilt aankopen dan zou ik geen tweede bezichtiging aanvragen. Als je ons inschakelt dan krijg je sowieso nog een tweede bezichtiging, maar dan met onze bouwkundige. Zowel qua onderhandelingspositie als qua risico dat een andere koper je voor is, is het beter om direct te starten met de onderhandelingen.

Alleen als je nog niet overtuigd bent of je de woning wel wilt aankopen is het goed om eerst nog een tweede bezichtiging in te plannen. Als dit het geval is: plan de tweede bezichtiging dan wel zo snel mogelijk. Dit om het risico dat een andere koper jou voor is zo klein mogelijk te houden.

Als ik je bericht lees dan is het inderdaad verstandig om eerst met de aannnemer een tweede bezichtiging in te plannen. Dit omdat zijn bevindingen van belang zijn of je deze woning wel kan/wil aankopen. Mijn advies: plan deze bezichtiging zo snel mogelijk in, liefst deze week nog. Het maakt dan verder niet uit dat je vandaag (de volgende dag) al de makelaar hiervoor belt.

 

Datum beantwoord: donderdag 27 augustus 2015